sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lappeenranta / Kimi circuit*

Perhana, ei voittanut Räikkösen Kimi tänään(kään). No, kolmas sija on ihan OK, vaikka Kimi ei mokomista välitä. Hänelle vain voitot merkitsevät! Kyllähän tuolla Kimin asenteella pärjäisi kuka tahansa meistä omassa työssään. Ei muuta kuin onnea vaan Kimille ja kyllä se voitto vielä tulee. Kovasti epäilivät tämän kaverin mahdollisuuksia kahden vuoden poissaolon jälkeen, mutta tuskin epäilevät enää? Muutaman vuoden mittainen evakkotaival rallipoluilla ei ole vienyt tämän lahjakkuuden taidoista mitään pois, vaan kaveri on näyttänyt kaapin paikan muille. Se on sitä Etelä-Karjalaista asennetta!
Willimies fanittaa moottoriurheilua sen kaikissa muodoissa, mutta kyllä F1 ja ralli on ihan omaa luokkaansa. Omat kokeiluni ovat kertyneet lähinnä Uus-lavolan vanhalla jääradalla. Siellä tuli tyrkättyä Carina lumihankeen useammin kuin kerran. Siellä oli tilaa harjoitella ja samanlaista paikkaa kaipaisin edelleen kaupunkiimme. Olen kuullut, ettei sellaista voi tehdä, koska joku EU-pykälä kieltäisi tällaiset luontoa pilaavat radat. Come on, jääradoilla hankitut ajotaidot pelastavat ihmisiä!
Nykyisin seuraan autourheilua telkkarista. Onneksi kiinnostavuutta lisää Kimin menestyminen, eikä tarvitse enää jännittää pelkästään Heikin puolesta. Heikkikin on ammattimiehiä, mutta sijoitukset ovat sen verran latteita, etten jaksanut pariin vuoteen oikein innostua, mutta nyt on toisin! Lisäksi kun Kimi on kuin oman kylän poikia, niin avot sie!
Tästä kelpaa Kimi Räikkösen ajella
Oman kylän poika? Virallisten tietojen mukaan Kimi on syntynyt Espoossa, mutta annettakoon se miehelle anteeksi…koska hän on kuitenkin Lappeenrannan Urheiluautoilijat ry:n jäsen. Jäsenyys juontaa juurensa kauas menneisyyteen, jolloin Kimi näytti tekemisen meininkiä muille Lappeenrannan mikroautoradalla.
Tämä mikroautoille varattu alue on lajissaan kenties Suomen paras, koska täällä on kilpailtu myös lajin EM-osakilpailuja. Pohjoismaiden ja Suomen osakilpailut ovat jokavuotisia. Täällä moni aloitteleva moottoriurheilusankari on ensi kerran nostanut painavan pokaalin päänsä päälle. Aina näin ei kuitenkaan ole ollut, vaan laji kamppaili olemassaolostaan Lappeenrannassa vuosikaudet, mutta nyt ne ajat ovat ohi.
Kimi circuit
Keväällä 1978 alueeksi saatiin tämä Muukon soramonttu, minkä kaupunki omisti. Välittömästi talkoilla aloitettiin radan rakentaminen ja jo saman vuoden elokuussa ajettiin ensimmäiset kisat. Pikkuhiljaa rata-alueelle nousivat varikko-, huolto-, tuomari- sekä sosiaaliset tilat. Nyt kaikki onkin erittäin hyvässä kuosissa. Mutta radalla ei ollut vielä hienoa nimeä! Tilanne muuttui vuonna 2001, jolloin rata päätettiin nimetä seuran jäsenen mukaan Kimi Circuitiksi. Virallinen vihkiminen suoritettiin ja paikalla oli myös Kimi Räikkönen, joka ajoi silloin ensimmäistä kauttaan Formula ykkösiä Sauberin leivissä.
1038 metriä haastavaa rataa Kimi circuitilla
Nyt nimi on jo vakiintunut ja Lappeenrannan kaupunki on muutenkin kunnioittanut kunnialappeenrantalaista nimeämällä mikroautoradalle vievän tien Kimintieksi. Keneltähän tämä ajatus on lähtöisin?

Päivitys:
                                Muukon FK-radan historiaa 1978-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita