sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Imatra / Pyhän Nikolaoksen kirkko

Koska Yölinnun entinen rumpali on hyvä kaverini, niin pitänee heittää kyseiseltä poppoolta yksi kipale.... "En ole pyhimys"


Jos on aiemmin esittelemäni Imatran kirkot olleet vähän sitä sun tätä arkkitehtuuriltaan, niin tämä Pyhän Nikolaoksen kirkko on kyllä ehdottomasti piristävä poikkeus. Pyhän Nikolaoksen kirkko on rakennettu vuosina 1956-1957, joten se on melko uusi vaikkakin pohjautuu ikivanhaan jo 1500-luvulta peräisin olevaan arkkitehuuriin. 
Imatran Pyhän Nikolaoksen kirkko

Se muistuttaa tyyliltään vanhoja karjalaisia hirsikirkkoja ja tsasounia, joita oli pitkin Itä-Suomea. Ehkä syynä onkin alkuperäinen ajatus rakentaa rukoushuone, mutta matkan varrella suunnitelmat muuttuivat koko kirkon rakentamiseen. Lopputulos onkin melkoisen onnistunut. valitettavasti tästä nykyisin Lappeenrannan ortodoksisen seurakunnan omistamasta kirkosta on melko niukasti tietoa saatavilla, joten jäämme odottamaan, josko joku lukijoistamme osaisi valaista meitä enemmän kirkon vaiheista.
Pihamaata vartioi kullattu risti

Mainittakoon tähän lopuksi, että monet kirkon kelloista ovat peräisin Laatokan Mantsinsaaresta ja ne ovat peräisin vuodelta 1886. Ne kuljetettiin siis viime sotien aikana turvaan tuholta ja turmelukselta.
Kirkolta kulkee reitti kohti Vuoksen rantaa veden pyhittämistä vartenEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita