sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lappeenranta / Maitokoppi

                                           Juice Leskinen "Risainen elämä"

Hemmetti, kun on kiirettä. Viime aikoina elämä on ollut yhtä paikasta toiseen sinkoilua ja tuntuu, että olisi aika laittaa tämä oma risainen elämä pakettiin ja keskittyä vain välttämättömiin sekä todella tärkeisiin asioihin. Itse asiassa männä viikolla sain päätökseen kirjan, missä kehoitettiin hidastamaan elämää. Tähän aionkin lähiaikoina keskittyä, kunhan asiat saadaan järjestettyä kohdilleen. Hittoako tässä itseään pitää tappaa kiireellä, hermopaineella ja stressillä? 

On siis aika hidastaa elämää ja yksi osa sitä on tämän blogin vetäytyminen kohtapuoliin tauolle. Tästä joku jo viestittikin, että älä lopeta missään nimessä! Vaan, kun kohteet ovat loppumassa eikä uusista ole tällä hetkellä tietoa. Tosin, eiköhän noita ilmaannu vielä muutamia uusia, joten ne kohteet kyllä Williladyn kanssa päivitellään tänne blogiin samantien...
Piuniementien maitokoppi

Lisää painetta kasaa niskan myös blogin lukijat, jotka retkillään kuvaavat mielenkiintoisia paikkoja ja toivovat saavansa kuvat julkaistuiksi. Näin on tämän kertaisenkin postauksen kanssa.... Tämä Lappeenrannan Hanhijärveltä (tuttavallisemmin Hanikselta) löytyvä maitokoppi onkin assistentti Juha Kekolan kuvaama, eikä Willimies ole koskaan edes käynyt paikalla. Sen sijaan useasti on tullut ajettua Piuniementietä pitkin kohteen ohitse, mutta sen historiallinen arvo on jäänyt itseltäni huomioimatta. Virhe tosin korjataan lähiaikoina, kunhan kerkeän paikalla piipahtamaan.


Muistolaatta historiallisesta tapahtumasta Hanhijärvellä

Maitokoppi onkin saanut sisäpuolelleen tietoiskun jatkosodan jälkeisistä tapahtumista, jolloin Karjalan kannakselta pois siirretty joukko-osasto marssi tätä kautta Simolan rautatieasemalle. Täältä osaston matka jatkui Lappia kohti taistelemaan saksalaisia vastaan. 

Maitokoppiin tapahtumasta tallennettu informaatio on meille outoa, emmekä osaa sanoa milloin ja kenen toimesta se on sinne sijoitettu. Tuskin lienee huono arvaus, jos veikkaa jalkaväkirykmentti 11 miesten olevan asialla..... tosin Hanhijärven kyläyhdistykselläkin saattaa olla sormensa pelissä. Kertoilkaa meille, jos teillä on asiasta tietoa enemmän......


Maitokoppi on toiminut postinakin aikoinaan?


Valitettavasti tästä asiakirjasta puuttuu luettavaksi kelpaava valokuva....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita