maanantai 17. maaliskuuta 2014

Imatra / Katariina II ja Pedro II

                             Käviköhän Irwin kilkuttamassa kalliota Imatralla? "Keisari Irwin I"

Imatrankoski oli yksi Suomen ensimmäisiä turistikohteita, mikä veti puoleensa myös lukuisia aikansa kuuluisuuksia. Heistä monet ovat hakkauttaneet nimensä Imatrankosken kallioihin muistoksi vierailustaan.

Huvimaja muistolaatan vieressä
Tunnetuimmat matkalaiset ovat Venäjän keisarinna Katariina II, joka vieraili Imatrankosken kesytöntä luontoa ihailemassa kesällä 1772. Hän lähti Pietarista palatsistaan 28.7.1772 ja saapui Imatralle pari päivää myöhemmin ylittäen Vuoksen Siitolan lossilla. Vierailua varten oli alueelle pystytetty kaksi huvimajaa, mitkä oli yhdistetty laudoista tehdyillä kävelyrampeilla. Täältä Katariina tutustui valtakuntansa tämän kolkan luonnon kesyttämättömyyteen. Hänen vierailunsa jälkeen huvimajat palvelivat lukuisia matkalaisia, jotka seurasivat Katariinan esimerkkiä. 

Brasilian keisari Pedro II kaiverrukset, mitkä hakattiin 27.8.1876

Muistolaatta Katariinan ja Pedron vierailun kunniaksi
Rantakallioista löytyy muidenkin kilkutusten jälkiä


Tuomaskin kävi täällä!

1 kommentti:

  1. Mukava lukea sun postauksia itselle tuttujen paikkojen historiasta. Itse ei jaksaisi netin perukoilta alkaa näitä tietoja etsiä, joten on mukava, että joku on koonnut tiedot näin helposti löydettäksi. Näitä lukiessa tulee ihan ikävä takaisin sun historian tunneille!

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita