tiistai 18. maaliskuuta 2014

Imatra / Imatran Impi*

                                                    Kari Peitsamo "Sä kaunehin oot"

No,tänään sitten oli vaatimattoman haastattelun tulokset kaikkien luettavissa paikallisesta sanomalehdestä ja vieläpä kulttuurisivuilta. Taas kerran annoin siis haastattelun, vaikka moneen kertaan olen ajatellut pysyä julkisuudesta erossa. Näin se vaan näköjään taas meni....asiaan!

Yksi Imatran kuuluisimpia kohteita on tänään esittelyvuorossa oleva Imatran Impi-veistos. Tästä tulee takuulla kuraa niskaan, koska valokuvat ovat viime syksyltä. Kuvaushetkenä Immen lepäävä asento veden päällä ei tule esille. Ovat näköjään pahalaiset poistaneet altaasta vedet talveksi! Perin outoa. Vaan, kun pitäisi keritä vielä Lappeenrannankin kohteet esittelemään, niin päivitän kuvat joskus kesällä paremmilla. Nöyrimmät anteeksipyynnöt lienevät paikallaan? No, en mie ihan tosissaan ollut....
Imatran Impi ei kellu veden päällä

Joka tapauksessa tämä Impi-veistos on köllötellyt omassa vesialtaassaan aina 30.4.1972 lähtien ja sitä on käyty ihmettelemässä kauempaakin kuin Lappeenrannasta. No, kyllähän tätä kuvanveistäjä Taisto Martikaisen luomaa pronssista Impeä kelpaa katsella, kun se on vielä sijoitettu vaaka-asentoon arkkitehti Kari Pärssisen suunnittelemassa altaassa, mikä kyllä olisi kauniimpi vedellä täytettynä. Joka tapauksessa Imatran Kruununpuiston Patopuistikko on ideaali sijainniltaan tälle teokselle.
Impin rosoisuus on Martikaisen käyttämä tehokeino

Sinänsä veistoksen historia on melkoisen mielenkiintoinen ja siihen liittyy draamaa, jopa sitä inhimillistäkin. Onhan patsas hiljainen kunnianosoitus niille lukuisille onnettomille, jotka ovat heittäytyneet Imatran koskeen elämän vaikeuksien osuessa heihin liian kovaa. 
Imatran Impi kelteisillään
Päivitys 27.4.2014

Nyt on Imatran Impi saanut ympärilleen vettä, mikä onkin keskeinen elementti tässä julkisessa teoksessa. Eli lisäillään uudet kuvat tähän alapuolelle...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita