keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Imatra / Itsenäisyyden ketju*

                                          The Supremes "Chain gang"

The Supremes hoilottaa ketjujengistä, mutta mitä nuo jenkit tietää....no, ei yhtään mitään. Noista tytöistä tuskin kukaan on edes kuullut Suomen itsenäisyyspäivästä ja siihen liittyvästä seremoniasta, mitä vietetään itsenäisyyspäivämme aattona Imatran valtiohotellissa. Tällöin kaikki Imatran reserviläisjärjestöt naisia myöten kerääntyvät Valtionhotelliin juhlimaan.
Itsenäisyyden ketjusta löytyy 96 lenkkiä

Juhlallisuudet alkavat itsenäisyydenketjun kantamisella juhlatilaan ja huipentuvat uuden ketjulenkin taontaan. Joka vuosi näet lisätään uusi lenkki ketjuun. Yleensä takojina ovat sotaveteraanit tai nykyisin yhä useammin ansioituneet maanpuolustushenkiset kansalaiset. Yksi Stora Enson ja Imatra Steelin lahjoittama lenkki painaa 2.8 kiloa ja sen taonta on kunniatehtävä, mistä Willimieskin olisi ylpeä. Valitettavasti sotaveteraaniksi minusta ei ole ja ansioituneeksi Imatralaiseksikaan minua tuskin lasketaan?
Muistolaattakin on itsenäisyyden ketjulle kiinnitetty Valtionhotellin seinään

Itsenäisyyspäivien välisen ajan ketju on Imatran Valtionhotellin seinällä. tosin sisätiloissa, ettei pitkäkyntiset pääse varastamaan lenkkiä, kuten kerran on käynyt. No, nykyisin varmistavat lenkin pitävyyden hitsaamalla. Nyt niitä ei kukaan pääse nyysimään. Joka tapauksessa hemmetin hieno perinne, jonka soisi jatkuvan vielä satoja vuosia.... 

Päivitys 8.12.2017

Suomi 100 juhlavuoden humussa Imatralla taottiin itsenäisyyden ketjuun sadas lenkki ja kultaisena tietenkin..... no kullattuna ainakin!

Linkki tarinaan löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita