perjantai 28. maaliskuuta 2014

Lappeenranta / Hotelli Patria

                                           Alice Cooper "Poison"

Tänään alkaa blogissa taas pieni tauko, koska Willimies ja Willilady muuttavat yhteiseen kotoon Joutsenoon ja nyt ei ole aikaa kirjoitella. Eipä silti, puuttuva nettiyhteyskin saattaa hivenen haitata tarinoiden julkaisuja! Vaan, eipä hätiä mitiä....kyllä näitä taas on tulossa jatkossakin, koska uusi assistentti Taipaleen Antti on lupautunut selvittelemään yhtä uutta kohdetta Lemiltä, mihin liittyy jopa muistolaatta jonkun kivenmurikan kyljessä. Liekö tämä päättyy koskaan?

Muuttotalkoot ovat siis edessä ja saattaa hivenen olla syytä juhlistaa uutta majapaikkaamme saunomisen, hyvän ruuan ja oluen kera. Tiedä häntä vaikka tulisi nautittua jotain vahvempaakin myrkkyä, kuten JR 1 aseveljet tekivät hotelli Patrian tiloissa 2.6.1945. Silloin on saattanut konjakki jos toinenkin luikahtaa rintamajermujen kurkuista alas?
Nykyinen hotelli Patria

Hotelli Patria on ehkä Lappeenrannan hotelleista kuuluisin ja eniten mielenkiintoisia sattumuksia aikaan saanut paikka. Vanha puurakenteinen Patria tosin on muuttunut nykyiseksi tasokkaaksi hotelliksi joskus 1990-luvun alkupuolella. Tarkka vuosiluku on jäänyt itseltäni unholaan, mutta JR 1 muistolaatta on onneksi löytänyt paikkansa uudenkin hotellin sisääntuloväylän kupeesta. Mielenkiintoinen lisäpointti paikallisen hotellin historiasta, vaikka mehukkaimmat tarinat jäävätkin historian hämärään. Kaikkea ei todellakaan kannata kertoa, vaan jotain pitää jättää unholaan ja menneisyyden hämärään......

JR 1 kokoontui täällä aseveli-iltaan 2.6.1945

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita