torstai 13. maaliskuuta 2014

Imatra / Työtä vuorotta                                          Sleepy Sleepers "Mä (melkein) joka päivä töitä teen

Muistokivi sijaitsee Linnankoskella Linnansuontie 28:ssa, vaikka osoitetta ei kai saisi kertoakaan. Muistokivi on pystytetty vuosien 1939-1945 sotien rintamamiesten ja luovutetulta alueelta kotoisin olevan siirtoväen raivaus- ja rakennustöiden kunniaksi. Pronssisen laatan on suunnitellut taiteilija Markku Pyyhtiä ja valutyön suoritti Jari Lahtinen. Patsas paljastettiin 6.10.1984.
Työtä vuorotta muistomerkki omakotitalon pihalla
Laatta muistomerkin kupeessa
Tähän muistomerkkiin liittyy hauska episodi. Tämä tien laidassa tiheän aidan takana piilossa oleva muistomerkki on näet tarkoitus purkaa ja siirtää toiseen paikkaan. Syynä muuttoon on alkuperäisen vuokrasopimuksen lakkaaminen 25 vuoden jälkeen 11.4.2009. Uusi omistaja ei jostain syystä ole halukas jatkamaan vuokrasopimusta ja tarkoitus onkin siirtää se kenties saman kadun varrella olevan leikkipuiston yhteyteen. No, ainakin 9.3.2014 paikalla piipahtaessamme, se oli vielä alkuperäisellä paikallaan kahden lipputankon läheisyydessä. Lieneekö siirto-operaatio sovittu jotenkin muuten. 

Itse ainakin olisin ylpeä, jos omalla pihallani olisi oma muistomerkki. Ilmeisesti kaikki eivät ajattele samoin? Tuskin tuon ympärillä kuitenkaan bussilasteittain väkeä kirmailee.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita