keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Lappeenranta / Purje

Kirkkopuiston takaosasta löytyy Lappeenrannan killan lahjoittama veistos "Purje". Veistoksen on tehnyt edesmennyt Veikko Jalava v.1973. Patsaan jalustasta löytyy taiteilijan signeeraus, josta selviää teoksen valmistumisvuosi.

Veistos on pystytetty nykyiselle paikalleen v.1974 ja syynä oli kunnioitus Lappeenrannan 325-vuotis juhlia varten. Se symboloikin menneiden sukupolvien työtä ja uurastusta.

Patsaan jalustasta löytyy myös seuraava Ilmari Pimiän runo

"He kylväneet on kyynelin, me riemuin niittää saamme, työt isäin, jälkipolvetkin, siis kunnioittakaamme."
Veikko Jalava 1973 "Purje"


Nyt lienee syytä kiittää saamistani lukuisista vihjeistä ja raottaa vähän blogin tulevaisuutta. Tällä hetkellä työkiireet painavat päälle ja ajoittain yksi kohde/yksi päivä tahti tuntuu haastavalta. Yritän jatkaa samalla vauhdilla, mutta saattaa noita vapaapäiviäkin joukkoon lipsahtaa. Katsotaan kuinka käy!

Blogin saama palaute on ollut hyvää. Kiitos siitä teille lukijoille! Muistakaahan antaa lisää palautetta ja etenkin uusia vihjeitä jutunaiheista. Yritän niitä postailla sitä mukaa kun saan valmiiksi. Kesän aikana tarkoitus olisi kuvailla Linnoituksen alue, Saimaan kanava ja varuskunta-alue. Kaikki muutkin kohteet yritän kuvailla syksyyn mennessä, että aiheita riittäisi pitkälle ensi talveen.

-Willimies-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita