sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lappeenranta / Teräksinen fuuga

Tästä kohteesta Willimiehelläkään ei ollut mitään tietoa ennen kuin kävimme kuvaamassa jo esittelemämme Saimaannorpan. Apumiehet kysyivät samanaikaisesti, että mikäs se tuo on? No kuvattiin teos ja selviteltiin vähän taustatietoja. Eipä tuosta kyllä paljon kostuttu.

Eipä ole tullut ilmeisesti niskoja taivuteltua yläviistoon aiemmin Oleksilla käpötellessä. Niin, tämän päivä kohde sijaitsee korkealla entisen Kansallis-osakepankin talon seinässä. Muistelin juuri, että minullakin taisi olla joskus nuorena tili oravapankissa. Sainkohan rahat ennen pankin lopettamista takaisin? No kysymys tuskin oli isoista rahoista...muutamasta historiallisesta markasta kenties?

Työ on reliefi, jonka tekijä on kuvanveistäjä Raimo Utriainen. Tosin tässä ei paljon veistotaitoja ole tarvittu, koska kyseessä näyttää olevan metallitangoista koostuva teos. Ilmeisesti se ei kuvaa mitään, vaan on täysin abstrakti sommitelma. Katselkaahan kuitenkin ensi kerralla hiukkasen yläviistoon kun liikutte keskustassa. Siellä samassa paikassa se on ollut "piilossa" jo vuodesta 1965 lähtien.

"Teräksinen fuuga"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita