tiistai 3. huhtikuuta 2012

Willimiehen jäljillä blogin historia


Monet blogin lukijat ovat kyselleet syytä blogin perustamiseen. Jotkut ovat myös olleet ihmeissään, että miksi vasta nyt? On ehkä aika kertoa lukijoille bloggaajan urani syntyhistoriasta.

Willimiehen blogin historia ulottuu kesään 2010, jolloin vierailin Joensuussa. Kaupunki on minulle tuttu viiden vuoden ajalta, koska suoritin siellä opintoni. Opiskelujakso oli verkostoitumisen aikaa ja sain aivan mahtavia ystäviä. Monet heistä ovat nyt muuttaneet työn perässä eri puolille Suomea ja osa jopa ulkomaille asti, mutta yhteydenpito ei ole päättynyt.

Niin se kesä 2010! Vierailin Joensuussa Pirhosen Ilkalla. Hikisen kesäpäivän päätteeksi menimme Aavarannan uimarannalle ja ehdotin Ilkalle blogin perustamista. Ilkka ei tyrmännyt ajatusta ja eipä siinä kauan mennyt, kun netistä löytyi "Iskä kokkaa" sivusto. Koiruuttani lisäsin Ilkan blogin tuonne linkkilistaan sörsselisivustona, mutta käykää ihmeessä tutustumassa. Sivuilta löydätte reseptejä, kuinka hainlihaa vaativa ruokalaji korvataan pakasteseillä ja Namibialaisia paikallisia herkkuja on myös tarjolla! Leikki sikseen, mutta kannattaa...monet sivuston ruokalajit on kokkailtu täällä Kaukaallakin ja hyviksi havaittu!

Kateellisena olen tässä seuraillut Ilkan blogin menestystä ja ajattelin perustaa oman. Omien poikien kanssa päätettiin sitten yhdessä perustaa tämä Willimiehen jäljillä blogi. Aihealue oli selvä, koska olemme kaikki kolme kiinnostuneita historiasta. Nimikin on mielestäni hyvä, mutta valitettavasti se on lainatavaraa. Ystäväni Jari Pylkkänen, joka toimii sivuston osapäiväisenä assistenttina(palkatta tietenkin), keksi nimen kahvipöydässä. Manailin mielessäni, etten tuota nyt itse keksinyt, mutta koska parempaakaan ei tullut mieleen niin pakkohan se oli valita.

Toinen syy blogiin on melkoisen itsekäs. Olemme lyöneet "Iskän" kanssa vetoa! Vedonlyönnin kohteena on Joensuun Lykynlammen portaat. Ne pitäisi nousta elokuisena lauantaina viidesti ylös. Hitaampi(lue:Iskä) saa kaivaa kuvettaan. Siksi tässä on pakko aloittaa liikuntaharrastus, jotta kunto kohenisi sekä vyötärö kaventuisi. Siihen tämä blogi onkin oivallinen ratkaisu. Kerran päivässä on pakko lähteä jalkaisin tai pyörällä uudelle kohteelle. 

                       Takana näkyvät Lykynlammen portaat ovat vedonlyönnin ratkaisupaikka. Pahus, tajusin juuri, että kuvassa olevalla "Imatran Inkeri" Jennillä on tänään synttärit!Onnea!
                      

Lopuksi lienee paikallaan kiittää tähän astisia lukijoita. Willimiehen jäljillä blogissa on ollut 130 vierailua tähän mennessä. Valtaosa on tietenkin Suomesta, mutta vierailijoita on käynyt myös Saksasta, Portugalista ja Yhdysvalloista.

Yritän keksiä jatkossa päivittäin uuden kohteen ja kertoa sen historiasta, mutta vinkkejä voitte tekin lähettää. Ihan kaikkia tämän kaupungin merkittäviä kohteita minäkään en tiedä. Tässä teidän apunne on korvaamaton, koska takuulla jossain metsän kätköissä on vanhoja ja nyt jo unohtuneita kohteita.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita